De hongerspelen van Suzanne Collins

— feeling greedy
The Hunger Games - Suzanne  Collins

De hongerspelen is het eerste deel in een serie van drie boeken. Ik heb eerlijk gezegd eerst de film gezien voordat ik het boek heb gelezen maar kon het boek alsnog niet wegleggen toen ik eraan begon. Al meteen vond ik Katniss (het hoofdpersonage) haar karakter geweldig. Ze is sterk, moedig, en erg slim. En hoe ze met alle problemen om gaat in wonderbaarlijk. De opbouw van het verhaal is steengoed. in het begin is het een beetje aan de rustige kant maar als de spelen eenmaal zijn begonnen is de spanning duidelijk aanwezig. Voor de rest kon ik me in elk personage goed inbeelden en vond ik het vooral mooi hoe de band tussen Peeta en Katniss veranderden. Ik zal dit boek zeker aanraden om te gaan lezen ;).

The hunger games is the first part in a serie of three books. Honestly I have seen the movie first before I read the books but still I couldn't lay the book away. All from the begin I found Katniss (the main character) her character amazing. She is strong, brave and very smart. And how she deals with te trouble in this book is wondrous. The structure of the story is very good. In the begin is the story calm and later when the games are started is the tension very clearly. For the rest I could imagine me in each character. I found it especially nice how the band between Peeta and Katniss changed.I will definitely advise this book.